arkitektur design inredning natur

Hem där grönskande inomhusträd skapar lugnande interiörer

För vår senaste lookbook har vi samlat några hem med interiörer som kombinerar inomhus med utomhus, med frodiga träd i krukor, planteringskärl och inomhusgårdar.

Eftersom många människor fortsätter att arbeta hemifrån under den pågående coronavirus-pandemin, har komforten, planlösning och inredning av våra hem blivit en viktig aspekt av det dagliga livet. Att ta naturen inomhus genom att ställa till in träd förutom de vanliga krukväxterna kan hjälpa till att få interiören att kännas friskare och mer fridfull.

Detta är en sammanfattning som ger visuell inspiration för designers och designentusiaster. Vi gillar hem med exponerad betong, sovrum med elegant träpanel och vardagsrum med statement-mattor.

Den japanska arkitekten designade sitt hus till sig själv och sin familj, och arrangerade hemmet runt ett atrium i mitten som rymmer ett högt träd. Utrymmet som omger inomhusträdet är baserat på japansk tradition med komprimerad jord och en tröskel mellan inne och ute. Här nickar trädet till den traditionella kopplingen med utsidan och bidrar även till att lyfta fram rummets höjd.

Vi har en strandbyggnad i längs stranden som är designad av en italiensk arkitekt. Inuti den ovala bostadsrätten dekorerades interiören för att referera till det gröna landskapet som omger byggnaden. Höga Arecapalmer i vita krukor kantar en lång lounge med glas från golv till tak, vilket skapar känslan av en tropisk inomhusskog.

Träden behöver inte vara stora för att få en frisk fläkt i ett hem. I en lägenhet kan ett mindre träd i vardagsrummet med vridna rötter göra att det liknar ett överdimensionerat bonsaiträd. Dess trästam matchar de ekklädda brädorna i lägenheten och kontrasterar mot de blekgrå betongväggarna. Hela lägenheten designades runt en central innergård för att ge sina ägare upplevelsen av att bo i ett trädgårdshem.

Du kanske också gillar …